Isoleren is innoveren: Q-bot scant en isoleert elke ruimte

isoleren is innoveren: q-bot scant en isoleert elke ruimte

De isolatiewereld pakt opnieuw uit met een indrukwekkende innovatie: Q-bot, een automatische isolatierobot die gemakkelijk en budgetvriendelijk vloerisolatie aanbrengt in moeilijk bereikbare ruimtes. Hoe deze isolatierobot werkt, mochten wij van Isolteam vanop de eerste rij ontdekken. Kijk je even mee?

isolatie in de toekomst

Isoleren is de sleutel tot energiezuinig wonen. Niet alleen bespaart het je tot de helft op verwarmingskosten, het verhoogt ook nog eens je wooncomfort. Omdat een groot deel van de bestaande woningen nog altijd niet goed scoort op vlak van energiezuinigheid en ongeveer 20 % van de warmte in huis verloren gaat door een niet-geïsoleerde vloer, is vloerisolatie nu meer dan ooit ‘hot’ topic.

Vloerisolatie kan op twee manieren: aan de bovenkant en aan de onderkant van de vloer. De onderkant isoleren is de populairste optie, bij renovatie, want dan hoef je niet te raken aan de bestaande vloeren. Maar, deze oplossing is alleen maar mogelijk wanneer de woning over een (kruip)kelder beschikt. Het gespoten isolatieschuim Icynene is hiervoor het ideale isolatiemateriaal, maar wat als de kelder te laag is en we er niet in kunnen? De oplossing: Q-bot.

 

spuitrobot als extra werkkracht

Deze isolatierobot, die lijkt op een op afstand bestuurbare speelgoedauto, wordt via een kleine opening in de muur of vloer in de kruipruimte geplaatst en bereikt alle moeilijk bereikbare plekken. Ook wanneer er bepaalde hindernissen zijn. Op zijn route door de kruipkelder spuit Q-bot het isolatieschuim rechtstreeks tegen de houten of betonnen vloer. Camera’s en sensoren registreren waar en hoeveel isolatiemateriaal aangebracht moet worden.

alle voordelen van q-bot:

  • Naast het gespoten isolatieschuim Icynene is Q-bot erg doeltreffend voor het isoleren van moeilijk bereikbare oppervlakken.
  • Veilig: onze medewerkers hoeven geen risico’s te nemen om te lage kelders te isoleren.
  • Vereiste hoogte van de te isoleren oppervlakte: slechts enkele tientallen centimeter.
  • Vermindert tot 90 % warmteverlies via de vloer.
  • Verbetert de luchtdichtheid met 50 %. 

krijg je maar niet genoeg van alle isolatietrends?