U bent hier

Isoleer nu je dak of zoldervloer: vanaf 2019 daalt de premie

Nog drie maanden tot we weer een nieuw jaar inknallen. Wellicht zal ook jij dan weer goede voornemens maken. Wij hebben er alvast eentje voor het laatste kwartaal van dit jaar: isoleer nu je dak of zoldervloer. Waarom? Omdat de premie van de netbeheerder op 1 januari 2019 zakt van 6 euro naar 4 euro per m2.

Haast je, isoleer je dak of zoldervloer nog in 2018 en profiteer van een aantrekkelijke premie

In 2018 voorziet je distributienetbeheerder een aantrekkelijke premie voor het isoleren van je dak of je zoldervloer. Interessant dus, zeker omdat deze subsidie volgend jaar met 2 euro per m2 daalt. Heb je nog niet geïnvesteerd in de isolatie van je dak of zoldervloer? Dan is het nu het moment! Nog meer dan voor de isolatie van je binnenmuren, gevel of spouw. Die premiebedragen blijven in 2019 namelijk onveranderd.

Vraag snel een offerte aan om te genieten van de premie.

Premievoorwaarden

Aan de isolatiepremie zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet de R-waarde van de isolatie minstens 4,5 m2K/W zijn en moet je woning voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet. Bovendien heb je enkel recht op de maximale premie van 6 euro per m2 als je de werken laat uitvoeren door een erkende aannemer. Steek je liever zelf de handen uit de mouwen? Dan voorziet de netbeheerder een premie van 3 euro per m2. Vanaf 2019 wordt dat respectievelijk 4 en 2 euro per m2.

Tip: zorg dat de eindfactuur nog op 2018 staat. De datum op de factuur bepaalt namelijk voor welk jaar je de premie kunt aanvragen.

Korte terugverdientijd

De isolatie van je dak of zoldervloer heeft een directe impact op je energiefactuur. Want hoe beter de isolatieschil van je woning, hoe minder je hoeft te verwarmen. Uitgaande van een vierkantemeterprijs van 20 euro voor dakisolatie (en 15 euro voor zoldervloerisolatie) is je investering na ongeveer 2 jaar terugbetaald. Verwarm je op elektriciteit, dan pluk je zelfs al na een half jaar de vruchten. Opgelet: als er bij de isolatie ook timmerwerken komen kijken, dan kan de terugverdientijd oplopen tot 7 à 8 jaar.

Nog een stap verder: de totaalrenovatiebonus

Bovenop de premie voor dak- en zoldervloerisolatie maak je ook nog kans op de totaalrenovatiebonus. Die beloont je wanneer je minstens drie van onderstaande energiebesparende investeringen doet binnen een periode van vijf jaar:

Laat je drie werken uitvoeren, dan krijg je een bonus van 1250 euro. Vier investeringen geven recht op een premie van 1750 euro. Daarna komt er telkens 1000 euro bij. Voer je zeven energiebesparende investeringen door in vijf jaar, dan ontvang je dus de maximumbonus van 4750 euro.

Overzicht van alle isolatiepremies in 2018

Overzicht van alle isolatiepremies in 2019

Gratis offerte voor dak-of zoldervloerisolatie

Wil je de aantrekkelijke isolatiepremie niet aan je neus voorbij laten gaan? Vraag dan nu een offerte op bij Isolteam. We bezorgen je snel een voorstel zodat de werken nog in 2018 uitgevoerd kunnen worden.