spouwmuurisolatie detail

waarom spouwmuurisolatie ook voor nieuwbouw ideaal is?

Dacht je bij spouwmuurisolatie vooral aan oudere woningen? Denk dan opnieuw. Ook voor een nieuwe woning doe je er goed aan om de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren op te vullen met isolerende parels of glaswolvlokken. We leggen je graag uit hoe je dat aanpakt en wat precies de voordelen zijn.

eerst metsen, dan na-isoleren

Het lijkt misschien logisch om je nieuwe muren meteen te laten isoleren door de metsers van je nieuwe woning. Toch zadel je hen beter niet op met deze klus. Als zij ook nog eens isolatiepanelen moeten installeren, tikken de werkuren snel aan. Bovendien is isoleren niet hun specialiteit en kunnen de resultaten van vaste isolatiepanelen tegenvallen. Je laat de isolatie dus beter aan een gespecialiseerde partij zoals Isolteam over.

Wil je snel, voordelig en efficiënt isoleren? Dan raden we aan om de isolatie van binnenuit in te blazen. Dat doen we via grotere boorgaten (diam. 28 mm) met een grotere tussenafstand (1,20 m). We vertellen je even waarom spouwmuurisolatie bij nieuwbouw beter is.

de voordelen van het inblazen van spouwmuurisolatie bij nieuwbouw

  • snelheid

In tegenstelling tot traditionele isolatietechnieken is het inblazen van spouwmuurisolatie meestal in één dag geplaatst. Zo bespaar je op de werkuren en hoef je niet langer dan nodig te wachten om je housewarming party in te plannen.

 

  • betere prestaties

Door de volledige vulling met isolatie schakelen we alle kieren en naden uit. Luchtstromen achter en tussen de isolatie zijn dan uitgesloten. Ook rond ramen en deuren zit de isolatie als gegoten. 

Een ingeblazen isolatielaag van 17 à 18 cm biedt dezelfde isolatiewaarde als een paneel uit PUR/PIR van 12 cm (met een spouw van 40 mm). Omdat de tussenruimte helemaal wordt gevuld, moet de muur niet veel breder zijn dan klassiek aangebrachte isolatiepanelen uit PUR of PIR.  

 

  • geen vochtdoorslag

De ingeblazen isolatielaag is waterafstotend en vochtregulerend. Door die eigenschappen krijgt vochtdoorslag geen kans en zal je gevel perfect kunnen uitdrogen. Dankzij spouwmuurisolatie krijgt je nieuwbouwwoning dus een gezond en aangenaam binnenklimaat.

 

  • weer of geen weer

Stralende zomerdag of hevig onweer? Doordat de isolatie van binnenuit wordt aangebracht, hoef je geen rekening te houden met barre weersomstandigheden. Klassiek aangebrachte isolatiepanelen daarentegen blijven niet altijd gespaard van schade door regen en wind.

 

  • brandveiligheid

De ingeblazen isolatie heeft nog een meerwaarde die wel eens over het hoofd wordt gezien. Glaswolvlokken zijn onbrandbaar en De EPS-korrels zijn brandvertragend. Met spouwmuurisolatie speel je dus ook letterlijk op veilig. 

 

  • minder geluidshinder

Een extra voordeel van spouwmuurisolatie is de geluidsisolerende werking. Ingeblazen isolatie biedt meer akoestische bescherming tegen geluidshinder dan de starre isolatiepanelen. Daardoor zal je in je nieuwe woning niet alleen van de knusse warmte kunnen genieten, maar ook van de rust.

vragen over spouwmuurisolatie bij nieuwbouwwoningen?

Als je het isoleren van je woning ernstig neemt, dan biedt na-isoleren heel wat voordelen. Heb je nog vragen over spouwmuurisolatie voor je nieuwbouwproject?