U bent hier

Icynene beschikbaar in Vlaanderen: het ecologische isolatieschuim voor moeilijke oppervlakken

Vlaanderen is een gespoten isolatieschuim rijker: het populaire ‘Icynene’. Icynene is een ecologisch isolatieschuim dat uitermate geschikt is voor de isolatie van de allermoeilijkste oppervlakken.

Met veel trots mogen we zeggen eerste erkende installateur te zijn in Vlaanderen van het isolatieschuim Icynene.

Marktleider in VS

Oorspronkelijk is Icynene afkomstig van Canada, waar het al tientallen jaren succesvol wordt toegepast. Canada is trouwens een land met gigantische temperatuursverschillen: van - 40 tot + 35°C! Vandaag is het product ook marktleider in de VS.

Werking Icynene

Het isolatieschuim wordt op de werf gevormd door het samenvoegen van twee componenten, die samen op de ondergrond gespoten worden bij een temperatuur van 60°C.

Het schuim zet tot 100 keer zijn eigen omvang uit en vult elk gaatje en elke opening. Zo kunnen zelfs de meest moeilijke en onregelmatige oppervlakken voorzien worden van een continue, luchtdichte en ademende thermische en akoestische isolatielaag.

Isolteam zal Icynene toepassen voor dakisolatie, gevelisolatie, kelderisolatie en plafondisolatie, en dat zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten.

“We lieten het dak van onze woning isoleren met Icynene. We zien nu al een besparing van 25% op onze verwarming en we hebben nog niet eens onze gevel laten isoleren.”

Ecologisch, recycleerbaar en zelfdovend

Doordat Icynene inert en niet giftig is, wordt het gekwalificeerd als ecologisch. De expansie van het isolatieschuim gebeurt op waterbasis, waardoor er geen schadelijke gassen vrijkomen. Het overtollige isolatieschuim wordt verwijderd en is volledig recycleerbaar.

Bij brand komen er geen toxische gassen vrij. Het isolatieschuim zal langzaam vergaan, zonder druppelen, en dooft uiteindelijk uit.

Meer fantastische eigenschappen

  • Uitstekende thermische weerstand: ʎ = 0,038 W/mK
  • Opencellig: ademend
  • Luchtdichte plaatsing
  • Uiterst dicht en duurzaam, blijft soepel, maar absorbeert geen water
  • Zelfdovend bij brand en vlamvertragend
  • Goede akoestische eigenschappen
  • 100% expansie op waterbasis, volledig geurloos en ozonvriendelijk
  • Zonder HCFC, HFA, CFC, VOS of formaldehyde
  • Fabrieksgarantie van 25 jaar

Icynene voor jouw isolatieproject

Contacteer onze isolatie-experten voor meer informatie over dit isolatieproduct. We helpen je met veel plezier verder!