Hoeveel bespaar je dankzij dakisolatie?

hoeveel bespaar je dankzij dakisolatie?

Warmte stijgt. En dus moeten we ze tegenhouden om te vermijden dat ze uit onze woning ontsnapt. Je dak isoleren blijkt daarvoor een efficiënte oplossing.

waarom je dak isoleren

  • vermijd warmteverlies (gemiddeld gaat 30 % van de warmte verloren) 
  • lagere energiefactuur
  • lekker warm in de winter en fris in de zomer
  • aangename temperatuur onder het dak
  • de isolatielaag absorbeert geluid van buitenaf
  • korte terugverdientijd

enkele honderden euro’s winst dankzij dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak houdt de warmte binnen. Dat betekent dat de warmte die je produceert ook effectief gebruikt wordt. De dertig procent warmte die via een niet-geïsoleerd dak ontsnapt, spaar je dus uit. Op je energiefactuur zie je dat vertaald in een besparing van 9 à 11 m3 gas per m2 dak. Afhankelijk van de isolatiemethode, het isolatiemateriaal en het soort dak bespaar je zo al snel enkele honderden euro’s per jaar. Zeker als je de ruimte onder het dak gebruikt als slaapkamer of hobbykamer.

Bereken de terugverdientijd met de energiewinstcalculator van de Vlaamse overheid

welke factoren bepalen de besparing?

Hoeveel je uitspaart met een correct geïsoleerd dak varieert voor elke woning. Woon je in een rijwoning, een halfopen of een open bebouwing? Is je dak plat of schuin? Wordt de ruimte onder het dak gebruikt? Bij een verwarmde zolder is de besparing namelijk groter dan bij een onverwarmde zolder. Daarnaast spelen ook de gekozen isolatiemethode, het soort isolatiemateriaal, de isolatiedikte en het type van de verwarmingsketel een rol.

dakisolatie inblazen met glaswolvlokken
dakisolatie met glaswol

korte terugverdientijd van dakisolatie

Op basis van een prijs van 20 à 25 euro per m2 voor dakisolatie – en de premie van 6 euro per m2 in 2018 – is je investering na ongeveer twee jaar al terugverdiend als je op gas verwarmt. Met elektriciteit pluk je al na 6 maanden de vruchten. Komen er bij de isolatie ook timmerwerken kijken, dan loopt de terugverdientijd op.

isoleren loont. laat nu je dak isoleren.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen zoeken we naar de beste oplossing op maat van jouw isolatieproject.