Koudebrug Oplossen Isolteam

hoe koudebruggen oplossen én vermijden?

De kans is groot dat je ooit al te maken kreeg met koudebruggen. Je weet wel: van die onderbrekingen in je thermische isolatie. Waardoor het ‘s winters héél koud kan worden, en wat tijdens de zomer weer oncomfortabele warmtebruggen oplevert. Isolteam helpt je koudebruggen oplossen én vermijden!

waarom koudebruggen vermijden?

Koudebruggen veroorzaken warmteverlies en zo een schrikwekkende energiefactuur in de winter. Bijkomend kunnen koudebruggen nog zorgen voor vochtplekken en schimmels. Koudebruggen zijn ’s winters de meest koude plaats in de woning, en warme, vochtige binnenlucht kan gaan condenseren op deze koude vlakken. 

Koudebrug Oplossen Isolteam

soorten koudebruggen.

Hoewel de doorsnee onderbrekingen van isolatie de grootste groep koudebruggen vormen, zijn er nog wel andere types. Zo is een gebrek aan isolatie ook een koudebrug. Vooral voor oudere woningen is het oppassen geblazen. Daarbij zie je de ‘fout’ dikwijls rond de rolluiken, bij raamdorpels of aan de vloeren of plafonds.

Zelfs oud buitenschrijnwerk is een koudebrug. Dergelijke profielen kennen nog geen thermische onderbreking. En zo dringt de koude genadeloos binnen.

koudebruggen herkennen.

Koudebruggen vallen niet snel op: je kunt ze niet eens waarnemen met het blote oog. Gelukkig kan je zelf ook testen of er iets niet pluis is. Je hoeft enkel met je hand over de plaats te wrijven waarvan je gelooft dat er een koudebrug is. Voel je een opvallend temperatuurverschil in bepaalde zones? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met zo’n koudebrug.

En er zijn nog meer signalen die kunnen wijzen op koudebruggen. Vochtplekken, bijvoorbeeld. Niet zeker wat er aan de basis ligt van die condensvorming in je badkamer? Wij raden je alvast aan een expert onder de arm te nemen!

Koudebrug Oplossen Isolteam

koudebruggen oplossen.

Koudebruggen kan je gelukkig in veel gevallen eenvoudig vermijden. Zo waak je best over de perfecte uitvoering van de isolatielaag, en dat de isolatiematerialen naadloos met elkaar aansluiten. Investeer je in een nieuwbouwwoning? Dan kan je hier reeds in de constructie aandacht aan besteden.

Bij bestaande huizen of appartementen zijn koudebruggen dan weer een netelige kwestie. Toch kan het probleem makkelijk worden verholpen met een isolatielaag langs de buitenkant van de gevel. Alleen is het prijskaartje daarvan redelijk hoog, waardoor deze oplossing vooral relevant is als er al een grote renovatie is gepland.

geef koudebruggen geen schijn van kans.

De experten van Isolteam isoleren jouw woning van kop tot teen, zorgen voor een goede luchtdichting en vermijden koudebruggen. Interesse?