isolteam isoleren leidingen

hoe je lawaai van (water)leidingen voorkomt.

Water horen stromen door muren en plafonds in je huis, het is erg vervelend. Oorzaak zijn vaak ongeïsoleerde leidingen, wat wel vaker voorkomt in vooral oudere huizen.

Gelukkig bestaat er akoestische buisisolatie om dat probleem op te lossen. Ontdek hoe je zo komaf maakt met storende geluiden in je huis en weer aangenaam kan wonen.

akoestische buisisolatie.

We weten al langer dat je buizen thermisch kan isoleren met pijpschalen, lamellendekens of elastomeerschuim. Zo gaat er minder warmte verloren, en kan je jaarlijks tot 150 euro besparen op je energiefactuur. Je kan leidingen echter ook akoestisch isoleren om storende geluiden te dempen. Deze isolatie is opgebouwd uit meerdere lagen, zoals minerale wol of akoestisch dempend vilt, en afgewerkt met een laag kunststof aan de buitenzijde. 

buisisolatie isolteam
buisisolatie pijpschalen

wat met leidingen in schachten? 

Bij buizen die in een schacht of koker zitten, gaan we liefst aan de slag met glaswolvlokken: dé manier om leidingkokers akoestisch te isoleren. We maken openingen in de kokerwand om er daarna glaswolvlokken in te blazen die de ruimte rond de buizen vullen. Tests tonen aan dat je hiermee een reductie van 15 dB per lopende meter haalt. Tussen twee verdiepingen loopt dat zelfs op tot 40 dB, wat gelijkstaat met een volledige demping van storende geluiden.

Benieuwd hoe zo’n akoestische isolatie er precies uitziet? Bekijk dan zeker deze realisatie. Bijkomend voordeel van dit materiaal: glaswolvlokken zijn onbrandbaar en zorgen zo voor een brandveilige oplossing. 

heb je ook een akoestisch probleem in huis waarvoor je een oplossing zoekt?