Isolteam test Exoskelet van Hilti uit

het Hilti exoskelet getest en goedgekeurd

Isolatie weegt op zich doorgaans niet al te zwaar. Toch is de kans groot dat je schouders, nek of rug vroeg of laat gaan protesteren. Zeker als je regelmatig isolatiepanelen boven het hoofd aanbrengt of isolatierollen optilt. Gelukkig bestaan er ergonomische hulpmiddelen zoals het exoskelet van Hilti.

comfortabel isoleren boven het hoofd

Onze isolatieteams zijn elke dag in de weer op tientallen werven. Hun job is sowieso al een fysieke uitdaging, maar wordt nog net iets intensiever bij plafondisolatie of buisisolatie. Ook het opheffen en dragen van isolatierollen kan op termijn – letterlijk en figuurlijk – gaan doorwegen.

Toen Hilti aanbood om hun EXO-S schouder-exoskelet te testen, waren we dan ook meteen enthousiast. Verschillende van onze experts trokken de tool aan als een soort rugzak en ondervonden meteen dat isoleren boven het hoofd ook zonder fysieke hinder kan. Dankzij het exoskelet verschuift de belasting namelijk van de schouders en de nek naar de heupen (die meer gewicht kunnen dragen).

Isolatie boven het hoofd heffen met het exoskelet van Hilti

getest en goedgekeurd

Met het exoskelet om wordt isolatie aanbrengen tegen het plafond – of tegen hoge muren of rond leidingen onder het plafond – in één klap een stuk comfortabeler en ergonomischer. Doordat deze tool bovendien heel licht is en eenvoudig aanpasbaar is aan de lichaamsbouw biedt hij maximale bewegingsvrijheid. Het bovenlichaam, de schouders en de nek raken ook veel minder snel vermoeid.

Om het effect op lange termijn te voelen, zou een langere testperiode nodig zijn, maar ook na één dag was het team al sterk onder de indruk. We zijn er dan ook van overtuigd dat het exoskelet een uitstekende bondgenoot is om ergonomisch te isoleren boven schouder- en hoofdhoogte.

Exoskelet van Hilti instellen

fitte en tevreden medewerkers

Onze medewerkers in de beste omstandigheden hun job laten uitvoeren, staat bovenaan onze prioriteitenlijst. Daarom gaan we samen met onze partners continu op zoek naar verandering, naar slimme tools om het nóg beter te doen. Het exoskelet van Hilti is zo’n handig hulpmiddel dat de kans op fysieke klachten tot een minimum herleidt.

Het resultaat? Gezonde, tevreden medewerkers die ervaren dat wij niet enkel op papier om hun welzijn geven. Dat leidt dan weer tot minder ziekteverzuim en uiteindelijk tot een tijdige oplevering van onze isolatieprojecten.