Dakisolatie plaatsen met glaswol

plat of hellend dak isoleren? zo behaal je de beste resultaten met dakisolatie.

Dakisolatie is niet voor niets verplicht: het verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort en dempt geluiden van buitenaf. Of je nu aan het bouwen bent of aan het renoveren, het isoleren van je woning is simpelweg onvermijdelijk. Maar hoe behaal je de beste resultaten met dakisolatie? Welke soorten dakisolatie zijn er? En is het slim om zelf je dak te isoleren, of laat je dit beter over aan een isolatie-expert? In deze video deelt Hendrik de geheimen van het vak, euhm dak!

Joerie, goeiemorgen! 
- Dag Hendrik! We zijn hier bezig met het plaatsen van dakisolatie. Ga je anders eens mee kijken? 
Oké, top!

Een goede dakisolatie is heel erg belangrijk en is daarom ook verplicht. Het zorgt voor het verlagen van de energiefactuur, verhogen van het wooncomfort en dempt ook de geluiden van buitenaf. Een hellend spantendak is ook een vrij lichte constructie, vandaar dat een perfecte dakisolatie heel erg belangrijk is.

Glaswol isolatiedeken voor dakisolatie

We werken hier met isolatiedekens uit glaswol, perfect voor het isoleren van een spantendak. Deze isolatiedekens hebben zeer goede thermische en akoestisch isolerende eigenschappen, maar zijn ook flexibel en stevig van structuur. Dat maakt ze perfect en ideaal om de beschikbare ruimte in het spantendak volledig te vullen met isolatie. De laatste kieren en spleten vullen we met losse stukjes isolatie of isolatieschuim.

Dampscherm plaatsen bovenop de dakisolatie en afwerken met isolatietape

Na het isoleren plaatsen we hier het damp- en luchtscherm. Dit damp- en luchtscherm is echt van cruciaal belang bij dakisolatie. Het voorkomt ongecontroleerd warmteverlies uit het dak via kieren en spleten, het houdt de koude tocht buiten en zorgt dat er geen interne condensatie in het hellend dak kan optreden. Vergelijk het een beetje met het dragen van een warme pull aan zee. De koude zeewind kan er los doorwaaien. Draag je er een regenjasje boven, dan pas werkt die trui goed.

Hier werken we met een vochtgestuurd of intelligent dampscherm. Dat dampscherm kan er bijkomend voor zorgen dat het dakgebinte kan uitdrogen in de zomer. Om de dakisolatie volledig luchtdicht te maken werken we hier verder het dampscherm af met isolatietape en dichtingsmastiek

Zoals je ziet moet je voor een doeltreffende dakisolatie toch met heel wat rekening houden. Een foute plaatsing kan risicovol zijn. Niet waar, Joerie? 
- Dat klopt! 
Vertrouw daarom op onze jarenlange expertise en doe een beroep op Isolteam voor jouw isolatieproject. 

Voor het isoleren van een hellend dak met glaswol inclusief dampscherm mag je rekenen op een 30 à 35 euro per vierkante meter. En als je wil weten hoeveel het voor jou project exact zal kosten, check gerust de prijscalculator op onze website. En niet vergeten, bij renovatie zijn er ook renovatiepremies beschikbaar via Mijn VerbouwPremie.

Natuurlijke isolatie plaatsen
Katoenisolatie plaatsen

Dakisolatie is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar circulair bouwen en isoleren wordt steeds belangrijker. Vandaar houden we snijresten bij, we verzamelen die en geven die terug aan de producent. Deze maakt daar dan terug nieuwe glaswolisolatie van. Voor het isoleren van een dak zijn natuurlijke materialen ook mogelijk. denk maar aan houtwol, hennep, vlas, katoen, gras of schapenwol.

We zijn steeds op zoek naar de beste oplossing voor jouw isolatieproject. Dus wil je je dak isoleren? Neem gerust contact op met Isolteam. 

ook je dak isoleren?

Neem contact op met ons en vertrouw op onze jarenlange expertise. Samen bekijken we wat de beste oplossing is voor jouw isolatieproject.