Je bouwconstructie voldoende beschermen tegen brand met Nestaan SLV

je bouwconstructie voldoende beschermen tegen brand

Je woning of bedrijf niet (correct) beschermen tegen branden, brengt verschrikkelijke gevolgen met zich mee. Denk maar aan het risico op menselijke slachtoffers en de grote materiële schade die je mogelijk oploopt. Veel bedrijven komen zo’n brand niet meer te boven. Gelukkig kan je je gebouw preventief beschermen met Nestaan SLV. Een spuitmortel die bouwconstructies passief beschermt tegen de ernstige gevolgen van een brand.

wat is nestaan slv?

Nestaan SLV is een vorm van passieve brandbescherming waarbij je maatregelen neemt die bijdragen tot het beperken van brand. 

In tegenstelling tot brandblussers en sprinklerinstallaties bestaan er ook niet zichtbare mogelijkheden om de schade van een brand te beperken. Nestaan SLV, voluit Sprayed Limpet Vermiculite, is een spuitmortel op basis van cementgebonden vermiculiet. De enkele centimeters brede spuitmortel behalen een brandweerstand van 30 tot 120 minuten. Dit geeft de brandweer extra tijd om het vuur onder controle te krijgen en mensen kunnen tijdig het gebouw ontvluchten.

Waarom kiezen voor Nestaan SLV: 

  • Geef de brandweer tijdswinst
  • Geef mensen meer tijd om te vluchten
  • Beperk de brand tot een kleine oppervlakte

Bovendien vertoont de lichtgrijze beschermlaag geen naden of kieren en zorgt de lichte structuur voor een vlotte verwerking van het isolatiemateriaal.

waar kan je nestaan slv gebruiken?

Je brengt Nestaan SLV aan door de spray te spuiten op de te beschermen oppervlakken met specifieke spray machines. Het is bovendien geschikt om tegen betonnen oppervlakken en rond stalen liggers aan te brengen. Je kunt Nestaan SLV zowel gebruiken bij nieuwbouwprojecten als bij renovaties. De duurzame spuitmortel vind je hoofdzakelijk terug in ziekenhuizen, winkelcentra, kantoorgebouwen en andere openbare gebouwen. 

beperk brandschade met isolteam

Wil je brandschade aan gebouwen en constructies preventief beperken?