besparen in huis

besparen in huis: 6 tips

Tijd voor een nieuwe keuken, zetel of badkamer? Maar je ontbreekt nog de laatste centjes in je portefeuille? Bij Isolteam kijken we hoe je kunt besparen in huis. We maakten een lijstje met 6 bespaartips. Zo slaag je er misschien in om een fijn spaarpotje aan te leggen voor jouw ultieme renovatie of meubelstuk.

tip 1: isoleer je huis

Dat je huis isoleren rendeert op lange termijn, weet je vast al langer. Doordat er minder warmte verloren gaat, bespaar je op je energierekening. Maar wist je dat isoleren zichzelf ook snel terugverdient? Afhankelijk van het soort isolatie, verdien je je investering in 1-2-3 terug. Zo is de terugverdientijd van dakisolatie erg kort: na 2 jaar is je investering zo goed als volledig terugbetaaldBekijk per toepassing alle prijzen en de terugverdientijd.

 

tip 2: verander van energieleverancier

Besparen op je energiefactuur kan ook door over te stappen naar een andere energieleverancier. Vaak betalen we zonder het te weten te veel voor onze energie. Nu je misschien wat tijd over hebt, is het het ideale moment om te bekijken welke energieleverancier voor jou het voordeligste is. Stap meteen over en bespaar tot wel 400 euro per jaar

 

tip 3: geef je kledij een tweede leven

De verleiding en het aanbod om online te shoppen is groot, maar hou jezelf (of je partner) in bedwang. Onze tip: ruim in je vrije tijd je kleerkast op. Je vindt zonder twijfel stukken terug die je verloren was of die intussen opnieuw in de mode zijn. Gratis nieuwe (oude) kleren dus! Of verkoop je kledij en geef ze een tweede leven. 

 

tip 4: schakel je elektrische apparaten uit

Kleine beetjes maken veel verschil: schakel elektrische apparaten uit als je ze niet gebruikt. Zonder dat je erbij stilstaat, staan veel apparaten in sluimerstand. Denk daarbij aan je televisie, laptop, radio ... Deze volledig uitschakelen (lees: de stekker uittrekken) bespaart niet alleen geld maar vermindert ook het risico op woningbranden. Te veel werk? Koop dan een stekkerdoos met een schakelaar. Op die manier schakel je de stroom voor al je apparaten in een keer uit. 

 

tip 5: vul je belastingaangifte slim in

Wist je dat er een heleboel uitgaven en investeringen een belastingvermindering kunnen opleveren? Ontdek hier van welke belastingvoordelen jij kan genieten.

  • Je leende in 2019 voor de aankoop van een eigen woning:

    Belastingvermindering van 40% op het totaal aan intresten, kapitaalaflossingen betaald in 2019 en de premies van je schuldsaldoverzekering met een maximum som van 2.280 euro. 
  • Je doet aan pensioensparen en respecteert alle voorwaarden (o.a. minimaal 10 jaar):

    Belastingvermindering van 30% van het gestorte bedrag met een maximum van 980 euro. 
  • Je gebruikte dienstencheques:

    Belastingvermindering van 30% op een bedrag van maximaal 1500 euro per gezin.
  • Je stuurde je kinderen naar de kinderopvang:

    Ook hiervoor heb je recht op een belastingvermindering: vermeld het bedrag dat je voor de opvang betaalde met een maximum van 11,20 euro per opvangdag en per kind.
  • Je leende geld uit voor renovatiewerken aan een familielid of kennis:

    Belastingvermindering van 2,5% van het geleende bedrag bij leningen tot 25.000 euro.
  • Je kocht in 2019 aandelen van je werkgever:

    Belastingvermindering van 20% van het aangegeven bedrag met een maximum van 780 euro.
  • Je kocht in 2019 aandelen van startende of groeibedrijven:

    Belastingvermindering van 45% voor investeringen in micro-ondernemingen, 30% voor KMO’s en 25% voor groeiondernemingen.

 

tip 6: verkoop oude spullen

Een dagje thuis en niets te doen? Plan een grote schoonmaak in met het gezin en verzamel oude spullen die je niet meer nodig hebt. Denk maar aan oud speelgoed, (studie)boeken, kleding, cd’s … Zijn ze nog in een goede staat? Verkoop ze dan op tweedehandssites of op een rommelmarkt. Je verdient er niet alleen geld mee, je krijgt ook een opgeruimd huis in de plaats! 

 

isoleer je huis met isolteam

Minder warmte verliezen en investeren via isolatie? Dan ben je bij Isolteam aan het juiste adres. Wij gaan op zoek naar dé beste isolatieoplossing die bij jouw past.

isolteam werknemers

andere vragen omtrent isolatie?

Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren en wij beantwoorden met plezier jouw vragen.