Isolteam | spouwmuurisolatie

3 mythes over spouwmuurisolatie ontkracht

Ondanks de technologische vooruitgang blijven een aantal hardnekkige mythes over spouwmuurisolatie de ronde doen. We kunnen deze gelukkig ontkrachten!

1. spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen

Fout! Vochtproblemen kunnen inderdaad door verschillende redenen ontstaan, maar spouwmuurisolatie is daar niet bij. De grootste oorzaken zijn opstijgend vocht of een gebrek aan ventilatie. Een huis moet ademen, maar dit gebeurt door verluchten. Ook kan vocht van buitenaf niet via de spouwmuurisolatie binnendringen, de gevelsteen slorpt normaal al het vocht op, en wat er eventueel doorkomt wordt afgestoten: alle moderne spouwmuurisolatiematerialen zijn waterafstotend zodat het vocht niet anders kan dan terug uitdrogen via de buitengevel.

Isolteam | Spouwmuurisolatie
Isolteam | EPS Parels

2. de lucht in de spouw isoleert toch ook?

Stilstaande droge lucht is inderdaad een isolator, maar een ongeïsoleerde spouw zorgt voor lucht die continu in beweging is, wat het omgekeerde effect teweeg brengt: er gaat enorm veel warmte verloren in de spouw, tot wel 30% van de energie kan verloren gaan via de muren.

3. spouwmuurisolatie vergaat of verslijt na een tijd

Ook dit is een fabeltje. De moderne materialen voor de isolatie van de spouw zijn niet meer te vergelijken met de materialen van de jaren 70 en 80, toen deze methode haar opmars maakte. De huidige producten blijven goed, wat is bevestigd door onderzoek aan de UGent. Bovendien geven wij je levenslang garantie op jouw spouwmuurisolatie, zodat jij gerust bent!

Je ziet, spouwmuurisolatie biedt heel wat voordelen en kan voor veel gezinnen een snelle, goedkope en effectieve verbetering aan hun woning zijn. Bovendien kan je tot eind dit jaar nog genieten van interessante renovatiepremies op spouwmuurisolatie!

spouwisolatie detail
spouwisolatie  teamwork

helemaal overtuigd van spouwmuurisolatie?

Wij helpen jou graag verder met het isoleren van jouw spouwmuren!