Voordelig isoleren

Benieuwd naar het nodige budget om je woning voordelig en efficiënt te isoleren?

Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren
Isolteam | Gevel, spouwmuur en binnenmuur isoleren

Veelgestelde vragen

Je hebt recht op een premie van uw distributienetbeheerder van € 6,00 per m2 (met een maximum van € 800,00). Alle voorwaarden vind je bij isolatiepremies; daar vind je alle nodige informatie.

Jazeker! Er zijn premies voor het isoleren van je vloer, gevel en kelder, in een bestaande woning.

Isolteam helpt je trouwens graag verder bij het invullen en indienen van uw premieaanvraag.

Neen! Teveel isoleren kan niet. Door het isoleren en het luchtdicht afdekken van deze isolatie, laat je de koude buitenlucht niet binnendringen in je woning. Dat wil ook zeggen dat de onzuivere en vochtige binnenlucht niet meer automatisch buiten geraakt. Hiervoor moet je zorgen voor een voldoende ventilatie van de leefruimtes. Een gebrek aan ventilatie kan leiden tot condensatieproblemen en schimmelvorming. Let wel, in bestaande woningen is hiervoor niet altijd een duur ventilatiesysteem nodig.

Neen! De glaswolvlokken van Isover Insulsafe Wall zijn waterafstotend behandeld en nemen geen vocht op. De wol wordt met een voldoende densiteit ingeblazen zodat waterdoorslag absoluut geen kans krijgt.

Recente studies van de Universiteit van Gent (2007-2009) hebben dit ook aangetoond. Ze hebben hiervoor proeven uitgevoerd in labomstandigheden. Deze studies hebben aangetoond dat als de spouw achteraf met wol wordt gevuld, het isolatiemateriaal géén water of vocht doorgeeft naar de binnenmuur.

Wij kunnen u zeker ook overtuigen door onze ondertussen meer dan 30-jarige ervaring met deze toepassing.

Na het isoleren van de spouw zal de gevel meer blootgesteld worden aan extreme temperaturen, de gevelsteen wordt niet langer meer opgewarmd door de warmte vanuit de woning. De buitengevel zal doorgaans ook minder snel uitdrogen. Bakstenen van goede kwaliteit zullen deze nieuwe omstandigheden perfect aankunnen! De ingeblazen wol van Isover Insulsafe Wall is daarenboven dampopen. Dit zal de uitdroging van de gevelsteen in hoge mate bevorderen en versnellen!

Recente studies van de Universiteit van Gent (2007-2009) hebben dit ook aangetoond. Ze hebben hiervoor proeven uitgevoerd in labomstandigheden. De onderzoekers hebben ook proeven uitgevoerd op woningen die zijn geïsoleerd in de jaren ’70 en ’80. Er is nergens schade vastgesteld!

Wij kunnen u zeker ook overtuigen door onze ondertussen meer dan 30-jarige ervaring met deze toepassing!

Onze Isolteam-adviseurs kunnen de situatie bij u thuis perfect inschatten en beoordelen. Een voorafgaande inspectie door één van de Isolteam-adviseurs is altijd noodzakelijk. Zo kunnen we nagaan of jouw woning geschikt is voor de na-isolatie met glaswolvlokken.

Als de verf op de gevel damopen is, kan dit zeker! Regenwater kan door kleine scheurtjes in de verflaag in de gevelsteen geraken. De gevelsteen moet kunnen uitdrogen om geen vorstschade op de gevel te veroorzaken. Als de verf op de gevel damopen is, kan de gevelsteen voldoende uitdrogen. De ingeblazen wol van Isover Insulsafe Wall is daarenboven ook dampopen. Dit zal de uitdroging van de gevelsteen in hoge mate bevorderen en versnellen!

Onze Isolteam-adviseurs kunnen de situatie bij u thuis perfect inschatten en beoordelen. Een voorafgaande inspectie door één van de Isolteam-adviseurs is altijd noodzakelijk is. Zo kunnen we nagaan of jouw woning geschikt is voor de na-isolatie met glaswolvlokken.

Wij kunnen u zeker ook overtuigen door onze ondertussen meer dan 30-jarige ervaring met deze toepassing!

Ja! De spouwwol van Isover Insulsafe Wall is dampopen. Dit zal bijdragen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Neen! De wol wordt met een gecontroleerde en voldoende densiteit ingeblazen om verzakkingen volledig uit te sluiten. We garanderen een absolute en blijvende stabiliteit van de geplaatste wol.

Recente studies van de Universiteit van Gent (2007-2009) hebben dit ook aangetoond. Ze hebben hiervoor proeven uitgevoerd in labomstandigheden. De onderzoekers hebben ook proeven uitgevoerd op woningen die zijn geïsoleerd in de jaren ’70 en ’80. Het isolatiematerieel bleek na tientallen jaren zijn goede thermische werking te behouden.

Op de onderstaande foto’s kan u zien dat de wol, nà tientallen jaren, nog perfect op zijn plaats zit in de spouw! Deze foto’s hebben wij van klanten ontvangen; die na onze plaatsing van de spouwisolatie hun buitenschrijnwerk hebben laten vervangen. Het mooiste bewijs!

Glaswol rottenSpouwwol rotten

Neen! De spouwwol van Isover Insulsafe Wall is een heel duurzaam product. Het neemt geen water op en kan ademen.

Op de onderstaande foto’s kan u zien dat de wol, nà tientallen jaren, er nog perfect uitziet in de spouw! Deze foto’s hebben wij van klanten ontvangen; die na onze plaatsing van de spouwisolatie hun buitenschrijnwerk hebben laten vervangen. Het mooiste bewijs!

Glaswol rottenSpouwwol rotten

Neen! De wol wordt met een lage én gecontroleerde druk ingeblazen. Schade aan uw muren is hierbij absoluut uitgesloten.

De inblaaswol van Isover Insulsafe Wall is tevens een inert product. Er treedt geen chemische reactie op. Het kan onder alle omstandigheden (vocht, temperatuur) worden ingeblazen. En moest er wat wol ontsnappen bij het inblazen, dan kan dit eenvoudig worden opgeveegd.

Neen! De spouwwol van Isover Insulsafe Wall is brandveilig: bij brand ontwikkelt glaswol geen schadelijke gassen of rook.

 • Isover, onderdeel van de groep Saint-Gobain, is al meer dan 70 jaarleider in thermische en akoestische isolatie, gespecialiseerd in minerale wol.
 • Minerale wol van Isover geeft een uitstekende lambdawaarde van 0,034 W/mK bij 35 kg/m3 (laagste warmtegeleiding).
 • Glasswol van Isover bevat het hoogste percentage gerecycleerd glas.
 • Isover is pionier wat de techniekvan het na-isoleren betreft.
 • Isover investeert continu in innovatie, met garanties op vlak van prestaties, milieu en gezondheid.
 • Glaswol ademt.
 • Glaswol neemt geen vocht op.
 • Glaswol is een heel duurzaam product.
 • Naast thermische isolatie biedt glaswol ook extra akoestische isolatie.
 • Glaswol is brandveilig: bij brand ontwikkelt glaswol geen schadelijke gassen of rook.
 • Na-isoleren met glaswolvlokken is ‘muurvriendelijk’: geen hoge druk, geen chemische reactie.

Jouw investering zal je in na ongeveer 3 à 4 jaar terugverdienen. Vanaf dan is het allen maar winst! Op de website van het Vlaams Energieagentschap kan je dit voor jouw specifiek geval narekenen met hun energiewinstcalculator.

Bij het na-isoleren van spouwmuren zijn koudebruggen bijna onvermijdelijk. Dat komt onder meer voor bij betonnen balken of lateien boven ramen en poorten. Daar zal plaatselijk geen isolatie kunnen geplaatst worden omdat daar geen voldoende ruime spouw aanwezig is. Vroeger dacht men dat deze koudere vlakken een risico gaven voor oppervlaktecondensatie en schimmelvorming. Het tegendeel is waar!

Recente studies van de Universiteit van Gent (2007-2009), met analyses in geïsoleerde woningen, tonen dat vlakken ter hoogte van koudebruggen, een hogere temperatuur hebben. De situatie ter hoogte van de koudebrug is na het isoleren van de spouw gunstiger!

Om condensatieproblemen tegen te gaan is het natuurlijk ook noodzakelijk om de vochtige en onzuivere binnenlucht voldoende te ventileren.

Volgende voorwaarden moeten voldaan zijn:

 • De werken moeten uitgevoerd worden door een aannemer die het ATG-certificaat als installateur voor het uitvoeren van na-isolatie van spouwmuren met in-situ isolatieproducten, heeft behaald. Na de werken wordt door de aannemer een verklaring van overeenkomstigheid aan de bepaling uit de STS 71-1 en de WTCB Technische voorlichting 246, afgeleverd. Met deze verklaring van overeenkomstigheid kan je de premie bij de distributienetbeheerder aanvragen. Klik hier om het ATG-attest van Isolteam te raadplegen.
 • De spouw heeft een minimale breedte van 50 mm
 • Voor bestaande woningen, woning is aangesloten op elektriciteitsnet vóór 1 januari 2006
 • Het maximum premiebedrag is € 800,00

Kijk ook gerust bij isolatiepremies. Daar vind je ook alle nodige formulieren om de premie aan te vragen.