isolatie inblazen
Isolatie inblazen is de beste oplossing wanneer we geen isolatieplaten of dekens kunnen installeren. Zowel bij bestaande als nieuwe constructies blazen we glaswol of cellulose in.
isolatie inblazen: de mogelijkheden.
Isoleren met een inblaassysteem betekent dat we isoleren met vlokken van:
Zo na-isoleren we bestaande structuren zoals daken en spouwmuren. Ook bij nieuwe constructies zoals binnenmuren, hellende daken of zoldervloeren kunnen we goed en snel isoleren. We maken hiervoor een minimale opening in de structuur waarlangs we het meest geschikte materiaal naar binnen blazen. Nadien worden de gemaakte openingen professioneel weer afgedicht. Dankzij het inblaassysteem kunnen zelfs de meest complexe structuren en niet of moeilijk toegankelijke ruimtes doeltreffend geïsoleerd worden. Het is de beste oplossing waar isolatiedekens of -platen niet geïnstalleerd kunnen worden.
glaswolvlokken inblazen.
- glaswolvlokken inblazen bij spouwmuurisolatie.
Door een kleine opening in de structuur worden de vlokken naar binnen geblazen. Bij een spouwmuur na-isolatie boren we die opening in de voegen van de gevel. Nadien dichten we dit weer in dezelfde voegkleur. Als we een houtskeletstructuur isoleren met de inblaastechniek maken we de opening in de binnenafwerking of het dampscherm.
- glaswolvlokken inblazen bij dakisolatie.
Als het bestaande hellend dak of de zoldervloer al zijn afgewerkt en het een te grote inspanning zou zijn om de binnenafwerking uit te breken, kan het inblazen van glaswolvlokken een oplossing bieden. We maken kleine inblaasopeningen in het onderdak of de bestaande vloerbekleding en we blazen de glaswol in de structuur. Ook deze openingen worden nadien vakkundig gedicht.
eigenschappen van glaswol.
soorten glaswol:
- Ongebonden glaswol (witte wol): vochtwerend behandeld en geschikt voor daken en houtskeletstructuren.
- Vermalen glaswolvlokken (gele wol): uitermate geschikt voor het na-isoleren van spouwmuren.
eigenschappen:
- Vochtwerend en -regulerend
- Brandveilig
- Stabiel en dampopen
- Akoestisch voordeel
- Zeer duurzaam
cellulose inblazen.
Het inblaasproces van cellulose is gelijklopend met dat van glaswolvlokken. Voor het inblazen van houtskeletstructuren is cellulose uitermate geschikt.
Cellulose kan ook worden opengeblazen op bijvoorbeeld een zoldervloer. Zo kan een moeilijk of niet toegankelijke ruimte ook genieten van een degelijke isolatie. Na het blazen stabiliseren we de bovenlaag van de isolatie.
eigenschappen van cellulose.
- Vochtregulerend
- Zonnewerend
- Geen schadelijke of chemische stoffen
- Stabiel
- Akoestisch voordeel