U bent hier

Gemene muur isolatie beschermen van halfopen bebouwing

Stel je bouwt of je woont in een halfopen woning, en je hebt een koude, niet-geïsoleerde wachtgevel. Wat kan je doen als je deze wachtgevel wil isoleren en beschermen tegen weer en wind?

Isolatiematerialen zijn niet geschikt om lang onbekleed te blijven. Regen, wind en UV-stralen zullen al na enkele maanden de isolatiepanelen aantasten. De isolatiematerialen gaan stuk én verliezen hun werking.

Een dure gevelbekleding is overbodig en een verloren kost wanneer je nieuwe buur tegen deze gevel bouwt. Wij raden deze twee opties aan:

Optie 1: Isolatie beschermen met een geveldoek

Na de gevelisolatie dekken we de gevel af met een geveldoek. Deze geveldoek beschermt de isolatie tegen alle weersinvloeden en kan jaren zorgen voor energiebesparingen en een hoger comfort! De doek hoeft men niet te verwijderen bij het aanbouwen van een woning.

Bekijk hier een realisatie van gevelisolatie afgewerkt met een geveldoek.

Optie 2: Isolatie beschermen met Isoproof coating

Isoproof is een gespoten beschermingslaag op de isolatie en is perfect om aan te brengen op isolatiepanelen uit PUR of PIR. Het aanbrengen van deze coating gebeurt razendsnel door onze specialisten en zal de isolatie jarenlang beschermen. Bouwt jouw buur tegen de wachtgevel, dan hoeft de beschermingslaag niet te worden verwijderd.

Het gebruik van Isoproof hoeft niet enkel beperkt te worden voor wachtgevels. Het kan perfect dienen om isolatie op plafonds of binnenwanden te beschermen én een mooi en egaal uitzicht te bezorgen. De coating is namelijk beschikbaar in allerlei kleuren.

Vraag gerust raad aan één van onze experten!